Кто читал Андрей Чайковский \"За сестрою\"
Пожалуйста коротко расскажыте о чем оно:
Сюжет,
Главные герои и тд
Даю 5 БАЛОВ!!! Ххаха





Ответ
5 (2 оценки)
2
Olyun4ik 2 года назад
Светило науки - 2873 ответа - 0 раз оказано помощи

Відповідь:

Головні герої:

Павлусь (Павло)Судак - хлопець-підліток. Йому лише 15 років, але хоробрості, завзятості і козацької завзяття у нього хоч відбавляй.

Гануся (Ганна) Судак - молодша сестра Павлуся. Їй лише 13 років і саме її Павлусь вирушив один в Крим виручати з татарської неволі.

Батьки Павлуся - батько Степан Судак - потрапив у полон разом з донькою Ганусею, але утік під час нападу козаків на татарський кіш. Мати Павлуся - Палажка. Як тигриця захищала своїх дітей підчаснападу татарів і була ними вбита.

Дід Павлуся - Андрій - старий бувалий козак, який змалку привчав онука до козацького життя.

Козаки: Андрій Недоля - козацький сотник, Семен Непорадний (знайшов пораненого Павлуся в степу і виходив його), старший брат Павлуся - Петро Судак.

Мустафа-ага  -  син Ібрагіма, кримського Дівлет-гірея. Очолював напад татар на українське село.

Девлет-гірей Ібрагім - кримський хан, який готовий був за будь-яку ціну викупити свого сина з полону.

Коротко зміст. На тихе українське село вночі нападає татарський загін. Село грабують, багато людей беруть у полон. Павлусевих родичів - діда Андрія і матір татари вбили.Батька Степана і сестру Ганусю взяли в полон. Хлопцеві ж вдається втекти в степ. Там його пораненого і знесиленого знаходить козак Семен Непорадний. Серед козаків хлопець впізнає свого старшого брата Петра. Козаки вирішують наздогнати татарів і відбити людей з неволі. Так вдалося порятувати батька Павлуся - Степана, а от сестру Ганну татари відправили з обозом вперед. Під час бою козаків з татарами, на очах у Павлуся в полон потрапляє татарський ватажок - Мустафа-ага. Павлусь благає козаків йти далі в Крим, щоб урятувати сестру, але навіть його батько і брат не погоджуються, тому Павлусь вирушає в далеку дорогу сам. В дорозі його підло грабує і продає татарам у полон  харциз Карим. Потрапивши в неволю, Павлусь розуміє, що без знання мови йому сестру не врятувати, тому наполегливо вивчає татарську мову, традиції,  демонструє свою готовність вірно служити. Користуючись довірою татар, Павлусь при найменшій нагоді пробує втекти, але це йому не вдається. За втечу його чекає суворе покарання, та в цей час в двір його господаря  приходить слуга Девлет-гірея, щоб розпитати полонених українців, чи їм щось відомо про долю сина Девлет-гірея. Павлусь вирішив скористатися ситуацією і заявив, що скаже це лише самому Девлет-гірею. Так він потрапляє в будинок кримського хана, де живе вже як гість, а не полонений. Девлет-гірею Павлусь каже, що долю його сина знає лише сестра Павлуся Ганна, яка потрапила у полон. Таким чином, руками самим татар він знаходить сестру і визволяє її з полону. Аж тепер він зізнається, що син Девлет-гірея у полоні у козацького полковника. За те, що Павлусь допоміг знайти сина, Девлет-гірей відпускає його з Ганусею на волю і обіцяє допомогти дістатися до рідного краю.

Пояснення:

Остались вопросы?