Порівняйте предмет і завдання дитячої психології та предмет і завдання загальної психології. Визначте спільне та відмінне.



Ответ
0 (0 оценок)
2
ChwachennuyKfac 1 год назад
Светило науки - 13 ответов - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Предмет і завдання дитячої психології та загальної психології можуть взагалі бути подібними, але мають різні специфіки.

Предмет дитячої психології - це вивчення психічного розвитку дітей від народження до підліткового віку. Дитяча психологія зосереджується на особливостях психічного розвитку дитини, включаючи процеси сприйняття, мислення, пам'яті, мовлення та емоційної регуляції. Ця галузь психології також вивчає особливості взаємодії дитини з оточуючим середовищем, включаючи сім'ю, школу та соціальну ситуацію.

Завдання дитячої психології полягає в тому, щоб допомогти дітям у здійсненні позитивного психічного розвитку. Це включає в себе виявлення проблем розвитку, діагностику, лікування та психологічну підтримку дітей та їхніх сімей.

Загальна психологія, з іншого боку, вивчає психіку та поведінку людини взагалі. Вона досліджує процеси, що лежать в основі психічного життя, включаючи сприйняття, мислення, пам'ять, мовлення, емоції, мотивацію та поведінку. Загальна психологія також досліджує взаємодію людини зі світом та соціальним оточенням.

Завдання загальної психології полягає в розумінні психічних процесів та поведінки людини, виявленні та описі закономірностей цих процесів та розробці методів, які допоможуть розв'язувати психо

Объяснение:

Остались вопросы?