.НЕ є легендою… А) «Неопалима купина»; Б) «Берегиня»; В) «Як виникли Карпати»; Г) «Чому пес живе коло людини». 2. До літературних казок НЕ належить… А) «Фарбований Лис»; Б) «Хуха-Моховинка»; В) «Цар Плаксій та Лоскотон»; Г) «»Яйце-райце». 3.Казковим літературним героєм є… А) Аля; Б) Наталочка; В) Олесь; Г) Сашко. 4. Драматичним є твір… А) «Фарбований Лис»; Б) «Микита Кожум’яка»; В) «Лось»; Г) «Сіроманець». 5.Про дружбу хижака і людини розповідається у творі… А) «Хуха-Моховинка»; Б) «Фарбований Лис»; В) «Лось»; Г) «Сіроманець». 6. До ліричних творів НЕ належить… А) «За сонцем хмаронька пливе….» Б) «Гаї шумлять…»; В) «Дивак»; Г) «Дощ». 7. Установіть відповідність між літературними героями одного твору. 1) Антип А) Тарас 2) Недопопелюшка Б) Дядько Шпичак 3) Петро Лях В) Северин 4) Катря Г) Аля Д) Чепіжний 8. Установіть відповідність між твором та його жанром. 1) «Хуха-Моховинка» А) оповідання 2) «Про правду і кривду» Б) повість-казка 3) «Дивак» В) народна казка 4) «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії» Г) міф Д) літературна казка 9. Продовжіть речення та запишіть їх. А) Віршованою мовою написано казку… Б) Фантастичне та реальне поєдналися в творі… В) Найдавніший літопис нашого народу – це… 10. Дайте розгорнуту відповідь (5-6 речень) на одне із запитань: А) Кого з героїв прочитаних літературних творів ви обрали б собі в друзі? Чому? Б) Який із прочитаних літературних творів вас найбільше вразив? Чим саме?
Ответ
5 (1 оценка)
1
diana24444 4 месяца назад
Светило науки - 21 ответ - 0 раз оказано помощи
### 1. НЕ є легендою:
Відповідь: Г) «Чому пес живе коло людини».

### 2. До літературних казок НЕ належить:
Відповідь: Г) «Яйце-райце».

### 3. Казковим літературним героєм є:
Відповідь: А) Аля.

### 4. Драматичним є твір:
Відповідь: Б) «Микита Кожум’яка».

### 5. Про дружбу хижака і людини розповідається у творі:
Відповідь: Г) «Сіроманець».

### 6. До ліричних творів НЕ належить:
Відповідь: В) «Дивак».

### 7. Установіть відповідність між літературними героями одного твору:
1) Антип - В) Северин
2) Недопопелюшка - Г) Аля
3) Петро Лях - А) Тарас
4) Катря - Д) Чепіжний

### 8. Установіть відповідність між твором та його жанром:
1) «Хуха-Моховинка» - Д) літературна казка
2) «Про правду і кривду» - В) народна казка
3) «Дивак» - А) оповідання
4) «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії» - Б) повість-казка

### 9. Продовжіть речення та запишіть їх:
А) Віршованою мовою написано казку «Цар Плаксій та Лоскотон».
Б) Фантастичне та реальне поєдналися в творі «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії».
В) Найдавніший літопис нашого народу – це «Повість минулих літ».

### 10. Дайте розгорнуту відповідь (5-6 речень) на одне із запитань:

**А) Кого з героїв прочитаних літературних творів ви обрали б собі в друзі? Чому?**

Я б обрав собі в друзі Алю з повісті-казки «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії». Вона виявилася сміливою та рішучою дівчинкою, здатною долати труднощі та допомагати іншим. Її пригоди в країні Недоладії показали, що вона має добре серце і не боїться брати на себе відповідальність. Аля також має чудову фантазію, що робить її цікавою співрозмовницею та другом. Її вміння знаходити вихід із складних ситуацій та підтримувати друзів - це ті якості, які я ціную у людях.

**Б) Який із прочитаних літературних творів вас найбільше вразив? Чим саме?**

Мене найбільше вразив твір «Фарбований Лис» Івана Франка. Ця казка чудово показує, як легко людина може потрапити в пастку власної брехні та лицемірства. Лис, який став царем звірів завдяки випадковому фарбуванню, уособлює тих, хто досягає успіху обманом і хитрістю. Однак, як тільки правда виходить на поверхню, вся ілюзія руйнується. Ця казка навчає, що чесність та щирість завжди мають більшу цінність, ніж тимчасова вигода від брехні. Історія Лиса нагадує нам про важливість бути собою і не йти на компроміси з совістю.

Остались вопросы?